Græssåning og anlæg af græsplæne i Odense og på hele Fyn

Professionelt anlæg af smukke græsplæner og græssåning

Ønsker du, at gå sommeren i møde med en flot, tæt græsplæne, som gør din nabo grøn af misundelse? Grønne plæner er ofte vært for sommerens arrangementer såsom grill, spil og solbadning. Hos Anlægsgartner Anlæg & Pleje Odense har vi mere end 15 års erfaring, og vi hjælper dig godt på vej mod dejlig sommerhygge på en flot plæne.

Vi anlægger plæner i private haver, for virksomheder og for offentlige instanser. En flot græsplæne kræver en god forarbejdning af jorden inden græsset sås. Vi fjerner sten og ukrudt, knolde og rodnet og gør jorden klar til såning.

Hvad koster det at anlægge græsplæne?

Når vi udfører anlæg af græsplæner benytter vi to forskellige metoder;

  • Græssåning: Denne metode er den billigste, men den kræver tålmodighed. Afhængig af årstid og klima, tager det typisk 1-4 uger, før græsset begynder at spire, og i den tid anbefaler vi ikke, at du benytter området. Når græsset begynder at titte frem, opnår du dog – med det rette klima – hurtigt en grøn plæne.
  • Rullegræs: Metoden er lidt dyrere, men til gengæld får du meget hurtigt gavn af græsplænen. Rullegræs er derfor ofte en fornuftig løsning, hvis du anlægger græsplænen sent på foråret, og gerne vi bruge plænen til sommer. Rullegræs kan typisk betrædes allerede efter 14 dage.

Både græssåning og rullegræs kræver, at jorden er forarbejdet, så græsrødder og frø har de optimale betingelser for at vokse sig store og stærke.

Hvornår sår man græs?

Græs kan sås både forår og efterår. Der er dog flere ting der gør sig gældende for, at græsset har de bedste betingelser for at gro. Hvis man sår om efteråret er jorden stadig varm hvilket gør, at frøene spirer hurtigere, men man kan også sagtens så om foråret. Om foråret tager det bare lidt længere tid, at få en flot plæne, som kan benyttes.

Anlæg af græsplæne med rullegræs på Fyn

Hos Anlæg & Pleje Odense har vi mange års erfaring med anlæg af rullegræs. Vi oplever, at rullegræs bliver en mere og mere populær løsning, primært fordi det går hurtigt. En plæne af rullegræs kan typisk benyttes efter omkring to uger. En anden stor fordel ved rullegræs, at der kun kommer et minimum af ukrudt op, og græssets tæthed er meget stor.

Pleje og vedligehold af din nye græsplæne

Der er mange ting du kan gøre, for at vedligeholde din nye græsplæne, så den forbliver smuk og grøn. I vintermånederne vil græsset trives, hvis du giver din græsplæne kalk. Kalk bringer nemlig jordens PH-værdi tæt på 7, dvs neutral, hvilket er det bedste for græsrødderne. Det er dog vigtigt, at du undgår overkalkning.

Gødning af græsplænen er også en god idé, og hjælper med at holde plænen frodig. Bruger du organisk gødning, kan du nøjes med at gøde en gang om året – f.eks i april. Du kan med fordel også udføre eftersåning af græsplænen en gang om året. På den måde holder du plænen tæt, og minimerer områder med bare pletter og mos.

Når vi har udført anlæg af din græsplæne, får du naturligvis en grundig gennemgang af, hvordan du bedst vedligeholder og plejer plænen efterfølgende. Dette sikrer, at du får et flot resultat i mange år frem.

Vi anlægger smukke plæner på hele Fyn.
Vi har bl.a. udført mange opgaver i Odense, Nyborg, Kerteminde, Svendborg, Assens og Middelfart